Ta kontakt för kostnadsfri konsultation eller försmaksmeditation i ljudformat

Om Andreas Pontvik, grundare av BBY

Vårt mål är att utbilda dig om din egen kropp och själ för att föra dig till större välbefinnande, förståelse för inre och yttre världar och för att hjälpa dig att blomstra i ditt liv. Med grundfokus på det fysiska – en stark, närd, frisk kropp.

För privat eller grupphållen session, eller rådgivning – Ta kontakt.

Vad är brown bear yoga?

Brown Bear Yoga stammar från en jakt på lycka & välbefinnande. Därför har nu även events inom dans, sång, & musik fått mer plats i studion – då vi inom det hittar så många enkla & vackra former av aktivitet som kan främja lycka & välmående. 

I BBY Release kombineras Breathwork och rörelse med inneboende autonoma funktioner för stress & traumahantering som finns i kroppen, för att effektivt balansera vårt nervsystem & skapa goda förutsättningar för optimerad energi i kropp sinne och själ, samt ge en bra grund till toppad livskvalité.

Läs vidare för att dyka vidare i ordet/konceptet yoga, dess ursprung, och den moderna förvirring runt ordet som verkar vanligt förekommande…

Yoga brukar översättas ”union” & är ett väldigt brett koncept långt bortom stretchövningar.
In fact, ”Asana” som är grunden i rörelsedelarna av yoga brukar översättas ”bekväm position” & rörelsen syftar till att göra kroppen kapabel att sitta stilla länge i en & samma ställning, för att kunna gå djupt i meditation bortom kroppens distraktioner & således utvecklas mentalt och spirituellt.
Detta är toppen, men inte för alla. Vilket även omnämns i de yogiska skrifterna.

Andreas som grundat BBY har tränat & studerat under mästare runt asien, fortsatt studerat, praktiserat och experimenterat ett brett spektra av läror samt studerar den samtida onlinebaserade människans(både lekmän och universitetsdoktrinerade forskare) studier & expriement – anekdotiska bevis från hundratusentals människor.
Förståelse inifrån verkar gemensamt för både yogin & shamanen – begrepp som är mycket lika. Att kalla någon som deltar i en yogaklass en yogi torde anses missvisande.

För detta krävs ett mer djupgående fortsatt sökande av kunskap & framförallt ett gediget kontinuerligt & mångårigt praktiserande & testande av den egna kroppen & sinnet. Moderna västerländska kulturers syn av yoga är ofta långt ifrån ursprunget. Något vi bland annat märker med paraplybegreppet breathwork som dykt upp som om det vore något nytt & eget – medan yogan ofta uppfattas som gymnastik. När Faktumet är att Breathwork – andningsträning – medveten andning – är betydligt närmre vad yoga är – yogans ursprung.

Och håll i hatten nu för tidslinjen som följer för att skina ljus på det hela kan uppfattas förvirrande. Tänk smart & häng med…

..Ursprunget av yogan finner vi i de äldsta vediska texterna som man uppskattar/kvalificerar gissar är ca 10000 år gamla. Med bevis så långt som 5000år sedan – på ristningar visandes asanas – positioner.

Dessa äldsta vediska skrifter omtalar Mantra, Prana, & Dhyana – yogans verkliga ursprung – och de går ut på att

-lära sig styra sin livskraft, andning, koncentration, chanting av mantra, bön, fokus mot det gudomliga & meditation.

Med Asana & rörelsen närmar vi oss Hatha – & alla nymoderna former som fokuserar mest på det vi kan göra fysiskt med kroppen – där Hatha yoga brukar omnämnas äldst.
Ashtanga är Hatha – plus filosofiska grenar. Men det många känner som ashtanga i väst utan lite efterforskning – är Ashtanga serierna av yogapositioner /rörelser som kommer, liksom vinyasa, från 1900talets början.
De åtta grenarna av Ashtanga som ordet stammar från har alltså egentligen en annan betydelse, nästan synonym med Hatha. 
Så i sann mänsklig sälj anda har Andreas bakom BBY nu lekt hittepå, och skapat, utan att förvanska och förvirra med dessa äldre begrepp….:

Brown Bear Yoga – ett grundformat för en avskalad, funktionell, praktisk, enkel & effektiv sammanfattad metod som ger bra resultat för den moderna vardagen, & skapar toppenbra förutsättningar för att djupdyka i yoga och andlighet fortsatt om man skulle önska.

För en grundad, stark, frisk fysisk kropp är det bästa utgångsläget för ett sådant företagande, liksom allt företagande.

Avslutningsvis – om du inte får lära dig näs-andas i en yogaklass – ifrågasätt scenen. Att andas med näsan är kanske det enklaste men bästa tipset du alltid borde få i en yogaklass.

Detta lär ha varit centralt tidigt – och troligtvis många gånger tappats bort i modern förvirring kring yoga som någon slags gymnastik.

direkta fördelar

Klasser

Vi erbjuder klasser och sessioner till både företag och privatpersoner. 

Privatkund

Företag

Optimera kroppslig, mental, känslomässig och själslig hälsa

Kontakta oss

För frågor eller bokning av sessioner

Email:andreas@BROWNBEARYOGA.com

telefon: 0739 - 789 717

Instagram

@Brownbearyog

© 2022 Brown Bear Yoga, Web development by Unique Stockholm.