Ta kontakt för kostnadsfri konsultation eller försmaksmeditation i ljudformat

Om Mig (Andreas Pontvik)

Sen jag var liten har en Vakenhet pyst under ytan, – försvårat sömnen, haft mig svåranpassad till vanliga rutiner. En vakenhet som funnits med så länge jag kan minnas. Jaktinstinkt. 
Felplacerad i osunda mönster av dataspel, sämre mat, och i viss mån alkohol och droger,
kraschade jag runt 20 års åldern med symptom av utmattningsdepression, och tvingades hitta nya, sundare vägar att vandra i livet.

Idag, tio år senare, har jag utvecklat en bred kompetens inonm hälsa, styrka, friska & med specialiserad på stresshantering, & kroppslig traumabearbetning. Att triumferande stärka kropp, sinne & själ genom många former, sammanfattad till BBY som samlingsnamn.
Från böcker om ayurveda i mammas bokhylla, till kurser, utbildningar och studier i asien under ett antal år.
Först inspirerad av gamla tiders Shaolinmunkar och Riktiga Yogis.
De som låg bakom de yogiska & taoistiska skrifterna & systemen.
Som faktiskt mediterat långa perioder ensama i bergen, stugan, grottan.
FAnn jag min första yogalärarutbildning med just sådana riktiga yogis.
i Himalayas 200h YTT,  samt Reiki 1&2 under Swami Prakash(och Swami Vippin, samt deras ”Guru” Hari Krishan Jimed(Alakhyog.com)
på Himalayan Yoga Retreat i Rishikesh 2013.
Därefter till Thailand 2014, för Shaolin Kung Fu med fokus på Läkande Qi gong, på Nam Yang Retreat, med Master Iain Armstrong.
Reiki Master level med Nicholas Pepe.
Och Södra Indien för Marma Massage Terapeut utbildning samt Kalaripayattu(Indisk kampsport, Föregångaren till Shaolin Kung fu), under Dr. C.S. Suchith.
Tillbaka i Sverige fortgick studier och praxis av modern tids läkare inom stresshantering, kost, näring och traumabearbetning. Urfolks ceremoniformer. Jägarexamen och insikten om brunbjörnsdieten, tillskott från vild lokal natur. Med naturen och dess växter som sista lärare.
Och sen dess daglig praxis diverse av dessa läror, främst mindfulness och andningsteknik, Breathwork.
”Breath control is life control”.

Sedan 2017 har jag lärt ut genom egna kurser inom Yoga, meditation och stresshantering, i Järna, Hölö, Gnesta med omnejd och sen 2021 i och söder om Stockholm, bl.a. i Älta, Östberga, Tullinge och Grödinge/Uringe sen 2022.
2020 började BBY födas, och 2022 döptes formen.

Mitt mål är att utbilda dig om din egen kropp och själ för att föra dig till större välbefinnande, förståelse för inre och yttre världar och för att hjälpa dig att blomstra i ditt liv.

Grunderna och metodiken är centrerad för att göra mina studenter så självständiga i sin praktik som möjligt på så kort tid som möjligt.

Effektivitet och resultat är de centrala nyckelorden i BBY.

För att anlita mig för en privat eller grupphållen klass eller workshop, i brunbjörnsyoga, min samlade expertis, kontakta mig nedan.

Vad är brown bear yoga?

Brown Bear Yoga är ett sammanfattat system som kombinerar Breathwork och rörelse med inneboende autonoma funktioner för stress och traumahantering som finns i kroppen, ett system som på sikt effektivt balanserar vårt nervsystem och skapar goda förutsättningar för optimerad energi i kropp sinne och själ, samt ger en bra grund till toppad livskvalité.

Vill man sedan gröta ner sig i ordet/konceptet yoga i sig..;

Yoga betyder union och är ett väldigt brett koncept långt bortom stretchövningar.
In fact, ”Asana” som är grunden i rörelsedelarna av yoga betyder bara ”bekväm position” och rörelsen syftar till att göra kroppen kapabel att sitta stilla länge i en och samma ställning, för att kunna gå djupt i meditation bortom kroppens distraktioner. Och således utvecklas mentalt och spirituellt.
Detta är toppen men inte för alla, något som även omnämns i de yogiska skrifterna.

Genom min resa som yogi under 10 år, har jag tränat och studerat under mästare runt asien, fortsatt studerat, praktiserat och experimenterat ett brett spektra av läror och den samtida onlinebaserade människans(både lekmän och ”riktiga forskare”) studier och expriement. 
Och fortsatt sökt kunskap genom praxis och test med min egen kropp, mitt eget sinne, min hela varelse – i fortsatt jakt på förståelsen inifrån.

Brown Bear Yoga är ett grundformat för en avskalad, funktionell, praktisk, enkel och effektiv sammanfattad metod som ger bra resultat för den moderna vardagen. Och skapar toppenbra förutsättningar för att djupdyka i yoga och andlighet fortsatt om man skulle önska, då en grundad, stark, frisk fysisk kropp är det bästa utgångsläget för ett sådant företagande. Och allt företagande.

direkta fördelar

Klasser

Vi erbjuder klasser och sessioner till både företag och privatpersoner. 

Privatkund

Företag

Optimera kroppslig, mental, känslomässig och själslig hälsa

Kontakta oss

För frågor eller bokning av sessioner

Email:andreas@BROWNBEARYOGA.com

telefon: 0739 - 789 717

Instagram

@Brownbearyog

© 2022 Brown Bear Yoga, Web development by Unique Stockholm.